Calypso (Chile)

Calypso Chile är ett WFTO anslutet, familjeägt hantverksföretag som ligger i närheten av La Reina i Chile. De har sedan 1994 arbetat hårt för att nå en hållbar utveckling, frihet och sociala rättigheter. De arbetar för att stödja ett rättvist och värdigt sätt att leva, bättre kvalitet, och för att företaget skall jobba med ömsesidig respekt och samarbete. De är stolta att arbeta med återvunnet och återvinningsbara produkter som är miljövänliga. De vill: att utbudet av exporterbara hantverk under begreppet Fair Trade skall öka i Chile samt ett rättvist och öppet deltagande för fler aktörer.

 

Fair Trade Promotion:
Genom deras historia och medverkande vid internationella mässor, främjar de respekten för människor som grundläggande princip för vår uppfattning om arbete. De försöker alltid att få erfarenheterna tillbaka till Chile och bidra med deras lilla sandkorn av kunskap. Skapa social medvetenhet för anständigt arbete.Vi säljer främst våra produkter till WFTO:s medlemmar och även till kunder som inte är rättvis handel som vi gör medvetna om branschens ökande tendens, i syfte att öka den sociala utvecklingen och spridningen som möjliggör oss att växa.
Att bo i ett utvecklingsland är svårt, vi står inför en rad utmaningar men tillsammans med våra köpare, uppmuntras vi att fortsätta arbeta för en bättre framtid för alla och gör dem stolta att vara chilenare.

 

Citat:
natalia fierro_calypso
”Jag har arbetat i sex år i Calypso,nu med den nationella och internationella försäljningen. Även i verkstaden i produktionsprocessen. Det har varit ett mycket intressant arbete, är vardagliga annorlunda, kan du lära alltid nya saker. arbetsmiljön är mycket betryggande. Och försöker alltid att växa till öppna horisonter Calypso familjen.”
Natalia Fierro, januari 21, 2011

 

rosa martinez_calypso
”Jag har arbetat i Calypso sedan 1997, och jag började ta hand om de två flickorna i familjen, nu är jag ansvarig för produktion och leverans, ett stort ansvar, men jag har inte haft ett problem fram till idag. Jag älskar mitt jobb. Det har gett mig chansen att utveckla mina ledaregenskaper. Jag hoppas att vi fortsätter framåt, jag är stolt över vårt team och jag själv.”
Rosa Martinez, 21 januari 2011