Fair Trade Shop Globalen drivs av föreningen Världsbutiken Globalen som firade sitt 35-årsjubileum 2019. De senaste 26 åren har vi hyrt en butikslokal på Sysslomansgatan 2 i Kyrkans Hus. Eftersom vi inte kunde vara kvar där har vi under lång tid sökt en ny lokal. Till slut kunde vi inte förlänga vårt kontrakt längre utan flyttade 23 januari in i en tillfällig lokal på Dragarbrunnsgatan 35. Det är ett centralt läge strax intill Forsa hembageri och S:t Per gallerian. Den lokalen är dock alldeles för liten.

Nu har vi dock till slut hittat en lämplig lokal dit vi flyttar 15 mars. Det är den främre delen av det som tidigare var musikbutiken 4 Sound på Kungsängsgatan 20. Det är bredvid Myrorna och i kvarteret efter det att Kungsängsgatan upphör att var den centrala gågatan.

Det är en lokal som är betydligt större än den gamla på Sysslomansgatan vilket öppnar för en utökning av sortimentet. Det kommer bland annat att innebära en fortsatt utökning av livsmedelssortimentet. Fokus kommer att ligga på det som också är ekologiskt. Om vi får finansiering kommer vi även att satsa på automater för lösviktsförsäljning något som ännu inte finns i Uppsala centrum.

Det är höga kostnader förenade med en flytt i form av inredning, belysning, skyltar med mera. Målet är att samla in minst 100 000 kr av de beräknade kostnaderna på 150 000. 

Vi gör det genom en ”crowdfunding”-kampanj på GoFundMe.com

Bidragsgivare kommer att få olika förmåner. Klicka på länken till kampanjen http://gf.me/u/zkjjqa