Bli volontär

Vad kul, du är alltså intresserad av att bli volontär hos Globalen. Vi kan lova dig ett spännande avbrott i vardagen som gör dig en erfarenhet rikare. Som volontär hos oss bidrar du med en viktig insats för rättvis handel. Samtidigt träffar du andra människor i olika åldrar som också drivs av att göra världen mer rättvis. Volontärsrollerna hos oss är:

·       Butiksvärd
·       Styrelseledamot
·       Marknadsförare
·       Ekonom
·       Tillfälliga insatser

Här nedan hittar du information om vad rollerna innebär. Och kom ihåg: Vi värderar viljan till engagemang högre än tidigare erfarenhet, så tveka inte, hör av dig till oss om du hittar en roll som intresserar dig.

Butiksvärd
Som butiksvärd får du hjälpa till med det dagliga arbetet i butiken. I det ingår att hjälpa kunder, ta betalt i kassan, packa upp varor och hålla rent och snyggt i butiken. Kassavana är en fördel men inte en nödvändighet (det lär du dig!). Vi ser dock att du har grundläggande kunskaper i rättvis handel. Till en början jobbar du tillsammans med personal eller andra volontärer. Först när du känner dig säker kan du, om du vill, stå i butiken själv.
Om du är intresserad av att bli butiksvärd är du välkommen att kontakta vår butikspersonal:
Tel. 018 – 10 11 71, tisdagar till fredagar kl. 13.30- 18.00
Du kan också komma förbi butiken på Kungsängsgatan 20.

Styrelseledamot
Styrelsen har det övergripande ansvaret för föreningens verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att sköta arbetsgivarfrågor och ekonomi men även att se till att Fair Trade Shop syns utåt. Tillsammans ordnar vi aktiviteter som kan vara alltifrån vårt medverkande på mässor till att ordna en Fair Trade-fika i vår butik. Vi jobbar även för att göra föreningsarbetet effektivare och arbetar ständigt för att få fler att handla schyst.
Sök till Globalens styrelse så får du vara med och driva Sveriges största Fair Trade Shop och bidra till att göra Uppsala till en mer medveten stad! Är du intresserad så ta gärna kontakt med Sara Olsson
saraolsson56@gmail.com
Telefon 070 – 532 38 65

Marknadsförare
Vill du bidra till att sprida idén om rättvis handel och få fler att handla Fair Trade? Då är du välkommen att delta i Globalens marknadsföringsgrupp. Marknadsföringsgruppen har som uppgift att samordna föreningens kommunikation utåt och att genom nya spännande idéer uppmärksamma Globalens butik. Du får möjligheten att ta fram kampanjstrategier, utforma affischer, flygblad, nyhetsbrev, skriva insändare eller hjälpa till med flygbladsutdelning. Endast din fantasi sätter gränserna.

Ekonom
För tillfället behövs inte fler personer i ekonomigruppen. Är du intresserad av ekonomifrågor är du varmt välkommen att söka till styrelsen. Är du intresserad så ta gärna kontakt med Sara Olsson
saraolsson56@gmail.com
Telefon 070 –  532 38 65

Tillfälliga insatser
Några exempel på punktinsatser som vi ibland har behov av är snickeri och målning, julklappsinslagning vid större beställningar och flygbladsutdelning. Om detta skulle vara något för dig eller om du har något annat som du tror att du skulle kunna bidra med är du välkommen att höra av dig till butiken under vardagar.
Mail: info@globalen.nu
Telefon: 018-10 11 71.